Barbie-mördaren

Dagen har spenderats med lille autistiske "O". Jag följde med honom till en holiday-club för handikappade barn, och vi lekte med barbie, play-doh och spelade ms-röj på datorn.
Det är väldigt svårt att kommunicera med O. Han har som en mur omkring sig, och befinner sig ständigt i sin egna lilla värld. Men om man lyckas tränga igenom muren har han så otroligt mycket att ge, han har så mycket kärlek och lek inom sig men man får lirka lite innan han visar detta. 
Det är jobbigt för honom med dessa ständiga intryck. Han sitter mest i ett hörn med händerna för öronen, men när man närmar sig honom strålar han och börjar dansa. Han är helt enkelt världens finaste lille pojke.
Hans mamma har alltid insisterat att han inte ska gå i en särskola, så han går i en vanlig skola. Det fungerar jättebra och han har alltid en assistent som ser efter honom under skoltid.
Hans lekar är väldigt udda. När vi t ex leker med barbie så styckar han dockorna och sliter dem mitt itu, men han menar inget illa utan gör detta med glittrande ögon och skratt. Det är därför väldigt svårt för de andra barnen att leka gemensamma lekar med O, ingen förstår sig på dem, så därför styckar han som sagt helst sina  barbies ensam.
 För min del får han gärna behandla sina barbies hur han vill.

Kommentarer
Postat av: Nina

Stycka barbie dockor :) hihi låter roligt.. kanske ska prova de en dag :) Låter som att du har ett ganska roligt jobb iallafall :)

2009-03-25 @ 13:31:49
URL: http://memyselfandi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0