Ej genomfort marathon

Det har varit lite sisadar med strommen har pa hostelet men nu fungerar datorn, det finns en man kan anvanda och alla slass om den.
Det har sprungits marathon i Moshi idag, vi tankte stalla upp men kom fram till att vi formodligen skulle do ganska snabbt pga varmen och den hoga hojden sa det blev inget lopp for varan del, men jag var uppe tidigt imorse och sag dem stanka sig fram i varmen fran ett betryggande avstand i skuggan.

Vi har sjungit mycket den senaste tiden. Vi ovar flitigt med den lokala koren, och nu haller de pa att lara sig en lat fran solleron. De ar valdigt ivriga och de ska ha en fest nasta sondag (kan det vara var avskedsfest mantro?)
Det ar lite roligt nar det galler ovningstiderna. Vi ska borja kl 5, men korledaren kan dyka upp vid halv 6 och sen droppar folk in en efter en. Igar kom korledaren vid 6 men somnade utanfor kyrkan, lutandes mot en stolpe. Ingen vackte honom och det blev darfor ingen ovning.
Sen far vi inte glomma den andra koren vi har hittat, vi kallar den societetskoren eftersom den bestar av europeer och amerikaner som ar har och arbetar pa sjukhus och annat dylikt, och man ovar hemma hos kormedlemmarna som bor i palats. I denna koren sjunger man Elvis och bach, men aven de far sta ut med vara svenska folkvisor.
Sen ska vi nu i veckan borja undervisa en kor pa en boardingschool, vi har lyssnat pa dem och de ar valdigt duktiga sa det blir troligtvis en liten konsert. De har t.o.m en trumma!

Pa morgnarna har jag borjat undervisa pa Mkombozi som ar ett slags community development center, och de har bla en yrkesskola for hiv-positivia kvinnor, sa jag undevisar en klass blivande sommerskor i engelska.
Vi besokte aven forra veckan en org som heter KACA som ar ute och informerar i byarna om HIV/aids, sa det ska vi forsoka klamma in i vart schema. De inriktar sig pa ungdomar och har aven en teatergrupp.
Igar besokte vi en kaffeplantage som var fairtradecertifierad. Vi fick se hur det gar till att framstalla en kopp kaffe, fran att man plockar bonorna till sjalva drickandet som var den basta delen. Det var gott.

Det var lite om vad jag har pysslat med de senaste dagarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0